Voordelen van een cabrio

Als de eerste warme zonnestralen weer doorkomen, is het voor veel mensen met een cabrio wel duidelijk. Lekker het dak eraf en de wind door de haren! Lekker in de auto maar toch het pure gevoel van vrijheid. Dat is het autorijden met een open dak! Maar er zijn meer voordelen te vinden aan het rijden van een cabrio. In dit artikel kun je precies lezen welke voordelen er wel niet zijn van het cabrio rijden.

Het dak kan open

Natuurlijk is dit helemaal geweldig, rijden met het dak open. Dit is dan ook voor de meeste mensen reden nummer 1 om een cabrio aan te schaffen.

Luxe en sportieve uitstraling

Een cabrio ziet er vaak een stuk luxer en sportiever uit dan een auto met een normaal dak. Zo komt het zelfs voor dat een auto met dak niet zo heel erg bijzonder of mooi is. Maar wanneer dezelfde auto omgetoverd wordt naar een cabrio, ziet deze er ineens super uit.

Cabrio heeft een hoge restwaarde

Wanneer jij goed voor de cabrio zorgt, zul je verzekerd zijn van een hoge restwaarde. Tweedehands cabrio’s worden namelijk goed verkocht. Vooral aan het begin van de zomer kun je er een leuk bedrag voor terug krijgen.

Extra veilig door rolbeugels

Nieuwere cabrio’s zijn in het bezit van rolbeugels. Deze zorgen voor de veiligheid wanneer een auto over de kop gaat. Door deze rolbeugel zijn cabrio’s een heel stuk veiliger geworden.

Nu zul je wellicht denken zijn er ook nadelen te vinden aan een cabrio. Deze zijn er zeker, daarom hierbij ook nog een aantal nadelen.

Hoge aanschafwaarde

Een cabrio is een stuk duurder dan het standaard model. Waardoor de aanschafwaarde fors hoger kan uitvallen.

Meer onderhoud

Een cabrio heeft meer onderhoud nodig. Tevens kan het duur zijn wanneer er schade aan het dak is opgelopen. Een kras op een normaal dak is niet zo erg, maar bij een softtop cabrio is een schuur enorm vervelend.