besparen op brandstof

Besparen op brandstof is zo gemakkelijk

Een auto bezitten is niet goedkoop, eerst leg je een behoorlijk bedrag neer om de auto aan te schaffen. Daarna dien je de auto te verzekeren en op je naam te zetten. Hierbij komt de belastingdienst direct om de hoek kijken en verwacht van je dat er wegenbelasting betaald wordt. Daarnaast heb je nog het onderhoud aan de auto en natuurlijk de brandstofprijzen welke alsmaar hoger en hoger worden. Gelukkig kun je op de laatste enorm besparen. Hoe je dat besparen op brandstofkosten precies kunt doen, lees je hier.

Goedkoper tanken

Goedkoper tanken klinkt heel eenvoudig en dat is het ook. Ben jij iemand die normaal gesproken altijd lang de snelweg tankt? Dan is er zeker veel te besparen. Langs de snelweg tanken is namelijk de manier om zo duur mogelijk te tanken. Veel betere prijzen zul je bij een onbemande pompt tegenkomen.

Auto uit laten rollen

Door goed het verkeer in te schatten en de auto uit te laten rollen, voorkom je dat je lang gas geeft en dan ineens op de rem trapt. Met het uitrollen bespaar je niet alleen brandstof, maar ook nog eens op je remblokken en schijven.

Rustig aan met koude motor

Wanneer je net wegrijdt is de motor nog niet op bedrijfstemperatuur. Hierdoor is deze een heel stuk minder zuinig. Op internet is er te lezen dat een auto tot wel 2x zo veel brandstof verbruikt met een koude motor. Het is dan ook goed om rustig te rijden wanneer de motor nog koud is. Dit is trouwens ook goed voor de motor zelf. Kortom, goedkoper rijden en minder kosten in de garage.