auto naar de sloop

Auto laten repareren of naar de sloop?

Ben jij in het bezit van een oudere auto? Dan zou je zomaar voor de keuze kunnen komen te staan of je de auto nog wil laten repareren of dat het financieel beter is om de auto naar de autosloop te brengen. Deze afweging wordt vaak voorgelegd als een oudere auto niet meer door de keuring komt. Erg zonde als de auto eigenlijk nog perfect rijdt. Maar als er een aantal kleine dingetjes kapot zijn kan het al snel aardig in de papieren lopen.

Zelf de auto-onderdelen bestellen

Als de keuze erg moeilijk is, maar het reparatie bedrag eigenlijk net iets te hoog, ondanks dat het een erg fijne auto is. Dan zou je kunnen overwegen om de auto-onderdelen die vervangen dienen te worden, zelf te bestellen via het internet. Op deze manier kun je namelijk veel geld besparen op de onderdelen, waarbij je vaak zelfs maar de helft van het geld kwijt bent. Een ideale manier dus om ervoor te zorgen dat je huidige auto toch nog niet naar de sloop hoeft en nog een nieuwe APK krijgt.

Bij deze manier moet overigens de automonteur wel mee willen werken. Echter zijn er tegenwoordig steeds meer garages waar dit mogelijk is. Tevens zijn er garages waarbij je zelf de banden via het internet kunt bestellen en alleen laten monteren door de monteur. Hiermee is ook veel geld te besparen, wanneer je nieuwe banden nodig bent voor de keuring.

Auto naar de oud ijzer boer

Is er echt geen redden meer aan en zullen de kosten forst hoger zijn dan dat de auto nog waard is. Dan zit er niets anders op om de auto op te laten halen voor de sloop. Echter kun je er hierbij voor zorgen dat je nog het maximale voor je sloopauto terugkrijgt. Oud ijzer prijzen fluctueren namelijk nogal. Op het moment van schrijven zijn de prijzen bijvoorbeeld erg hoog. Je zult begrijpen dat het in je voordeel is wanneer de prijzen voor oud ijzer hoog zijn. Daarom kun je beter online in de gaten houden wat de oud ijzer prijs op dit moment is, voordat je de auto inlevert bij de sloop. Tevens is het aan te raden om zelf naar het autodemontage bedrijf te gaan. Hierdoor zul je de beste prijs ontvangen.